rjt

suasami electrochlorination

O le pusa electrochlorination ua mamanuina e gaosia ai le sodium hypochlorite mai le sami.

 

O pamu fa'aola le suasami e tu'u atu ai i le suasami se saosaoa ma le mamafa e togi ai le afi afi, ona fa'amama ai lea o tane pe a uma ona fa'aeletise.

 

O le a fa'aogaina masini fa'amama e fa'amautinoa ai o le vai o le sami e momoli atu i sela o lo'o i ai na'o vaega i lalo ole 500 microns.

 

A mae'a le fa'aeletise o le vaifofo o le a tu'u atu i tane fa'amama kasa e fa'ataga ai le hydrogen e fa'amalo e ala i le fa'afefeteina o le ea, e ala i tiute tu'u fa'alava fa'aulu i le 25% o le LEL (1%).

 

O le vaifofo o le a momoli atu i le nofoaga e fai ai tui, mai tane hypochlorite e ala i pamu tui.

 

O le faʻavaeina o le sodium hypochlorite i totonu o se masini eletise o se faʻafefiloi o vailaʻau ma faʻaogaina eletise.

 

ELECTROCHEMICAL

i le anode 2 Cl-→ CI2+ 2e tupuaga chlorine

i le cathode 2 H2O + 2e → H2+ 20H- gaosiga o le hydrogen

 

KEMIMI

CI2+ H20 → HOCI + H++ CI-

 

I le aotelega o le faagasologa e mafai ona manatu e

NaCI + H20 → NaOCI + H2

 

O isi gaioiga e mafai ona tupu ae i tulaga faʻataʻitaʻiga e filifilia e faʻaitiitia ai o latou aafiaga.

 

O le Sodium hypochlorite o se tasi o le aiga o vailaʻau ma mea faʻamaʻi malosi e taʻua o le "active chlorine compounds" (e masani ona taʻua o le "chlorine avanoa").O nei mea fa'afefiloi e iai uiga tutusa ma le chlorine ae e matua saogalemu lava e fa'aogaina.O le upu active chlorine e faasino i le chlorine e fa'asa'olotoina e ala i le fa'agaioiina o ga'o fa'afefeteina i le vaifofo ma o lo'o fa'aalia o le aofa'i o le chlorine o lo'o i ai le malosi fa'ama'i tutusa ma le hypochlorite i le vaifofo.

 

YANTAI JIETONG Suavai suasami electrolysis faiga e masani ona faʻaaogaina i le eletise, vaʻa, vaʻa, vili rig, ma isi mea e manaʻomia le sami e fai ma faʻasalalauga.

 


Taimi meli: Tes-01-2023